Twoja Szkoła

Na czym polega program Twoja Szkoła?

Ideą programu Twoja Szkoła jest podnoszenie jakości nauczania dzieci i młodzieży. Zebrane fundusze przeznaczamy na zakup sprzętu komputerowego, książek, tablic multimedialnych i innych pomocy dydaktycznych. Wspieramy szkolenia podnoszące kwalifikacje nauczycieli, pomagamy finansować nowe rozwiązania dydaktyczne czy dodatkowe zajęcia dla najzdolniejszych uczniów. O tym, co jest w szkole najbardziej potrzebne, decyduje dyrektor placówki mając na uwadze cele programu i jego charakter. Staramy się nie przekazywać pieniędzy na to, co ustawowo należy się szkołom z budżetów jednostek je finansujących.

Do tej pory w ramach programu Twoja Szkoła podjęliśmy współpracę z niespełna 2 tysiącami placówek z całego kraju.

Jak to działa?

Każda placówka oświatowa biorąca udział w programie posiada indywidualny identyfikator. Wpisując go w zeznaniu podatkowym, możesz przeznaczyć 1% podatku dochodowego właśnie na tę konkretną placówkę. Decyzja o tym, jaką szkołę wesprzeć, należy tylko do Ciebie.

Posiadając odpowiedni numer, wypełnij formularz PIT według następującego wzoru:

1% podatku mogą przekazać nam również osoby prowadzące działalność gospodarczą, bez względu na to, czy płacą podatek liniowy czy progresywny. Jeżeli Twoja szkoła nie bierze udziału w naszym programie, można ją do niego zapisać.

UWAGA! Zalogowanie do Systemu Twoja Szkoła w tym momencie jest niemożliwe. W celu uzyskania informacji o liczbie środków zgromadzonych na koncie danej placówki, prosimy o kontakt z koordynatorem projektu Twoja Szkoła pod adresem: anna@fundacjarosa.pl. Przepraszamy za utrudnienia!

Osoby, które chcą zarejestrować szkołę w programie Twoja Szkoła, proszone się o odwiedzenie strony rekrutacyjnej: rekrutacja.twojaszkola.org i wypełnienie formularza zgłoszeniowego.

PLIKI DO POBRANIA

Plakat
Porozumienie o współpracy
Regulamin programu Twoja Szkoła