BohaterON wśród najlepszych społecznych inicjatyw

Ogólnopolska akcja BohaterON – włącz historię! jedną z pięciu najlepszych społecznych inicjatyw roku w prestiżowym konkursie Travelery National Geographic. Cenione grono podróżników, naukowców i społeczników nominowało ją do ścisłego finału.

Już po raz dwunasty przyznano najbardziej cenne nagrody podróżnicze w Polsce. Zwycięzców konkursu Travelery wyznaczyli zarówno czytelnicy, jak i specjalnie powołana kapituła, w skład której weszli m.in. znani podróżnicy Elżbieta Dzikowska i Marek Kamiński, himalaista Krzysztof Wielicki, szefowa PAH Janina Ochojska, astronom Aleksandre Wolszczan czy kajakarz Aleksander Doba. Jurorzy nominowali wartościowe inicjatywy oraz ciekawe osobowości, a także wybrało laureatów trzech kategorii: Wyczyn roku, Naukowe osiągnięcie roku oraz Podróżnicza książka roku. Natomiast w kategoriach Podróż roku, Społeczna inicjatywa roku i Podróżnik Online o tym, kto zwycięży, decydowali czytelnicy w plebiscycie internetowym.

Akcja BohaterON – włącz historię! znalazła się wśród pięciu najwartościowszych inicjatyw społecznych minionego roku i uzyskała prawie 23 proc. wszystkich głosów w tej kategorii. W poniedziałek 13 maja br. odebraliśmy pamiątkowy dyplom podczas uroczystej gali. Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie, oddane głosy i wsparcie naszej inicjatywy!