Portal Dobry Uczynek

Dzięki portalowi dobryuczynek.info, stworzonemu przez Fundację Rosa, pomaganie stało się jeszcze prostsze i skuteczniejsze. Umożliwia on bowiem przeprowadzanie – przy wykorzystaniu Internetu – zbiórek pieniędzy na cele charytatywne, w tym m.in. na wspieranie potrzeb dzieci i młodzieży. Pozwala również organizować zbiórki na konkretne cele i realizowane działania.

Jak to działa?

Dobryuczynek.info to rozwiązanie przystępne i jednocześnie dające wiele możliwości zarówno osobom zbierającym środki na określoną potrzebę, jak i darczyńcom. Na portalu umieszczamy listę prowadzonych akcji i działań. Osoby chcące pomóc i mające pomysł na zbiórkę wybierają określony cel, a aktywując swoje konto, mogą już rozpocząć realizowanie projektu. Ci, którzy wolą przekazać darowiznę, mogą wybrać szczegółowy cel z prowadzonych aktualnie zbiórek, a następnie dokonać wpłaty. Darowizna ta trafia na rachunek Fundacji Rosa i po zakończeniu zbiórki przekazywana jest na wskazany cel. Wystarczy tak niewiele, by pomóc drugiej osobie!

Więcej szczegółów można znaleźć tu: www.dobryuczynek.info

SKONTAKTUJ SIĘ Z KOORDYNATOREM PROGRAMU:

Justyna Kucharska
adres e-mail: justyna@fundacjarosa.pl